Iedzīvotāju ierosinājumi Ropažu novada 2022. gada budžetam

Novembra beigās aicinājām novada iedzīvotājus izteikt savu viedokli par steidzamākajiem darbiem, kurus nepieciešams ieplānot 2022. gada budžetā. Iedzīvotāju aktivitāte patīkami pārsteidza un saņēmām vairāk nekā 100 iedzīvotāju ierosinājumus no visām Ropažu novada teritorijām.

Rezultāti parādīja, cik daudzveidīgas un sasāpējušas ir problēmas. Bērnu rotaļu laukumi, sporta iespējas, ceļu remonti, sabiedriskais transports un vides piesārņojums. Katrā vietā uzsvari atšķiras atkarībā no iepriekšējās pašvaldības attieksmes pret prioritātēm.

Visi rezultāti šobrīd ir tuvu apkopojumam. Pēc Ziemassvētkiem vērsīsimies pašvaldībā Attīstības programmas publiskās apspriešanas ietvaros, kura noslēgsies nākamā gada 23. janvārī.

2022. gada budžets tiks pieņemts ne ātrāk par janvāra beigām, tāpēc uzskatu, ka vēl varam panākt vismaz dažu steidzamu darbu iekļaušanu. Tādas lietas, kā upes sakopšana, ceļazīmju uzstādīšana vai sabiedriskā transporta grafiku sakārtošana, neprasa lielas kapitāla investīcijas, bet ļoti ievērojami uzlabo novada iedzīvotāju ikdienu un ļauj mazliet biežāk uzsmaidīt saviem līdzcilvēkiem.

Veselību un izturību šajā trauksmainajā Saulgriežu laikā!

2 doma par “Iedzīvotāju ierosinājumi Ropažu novada 2022. gada budžetam

  1. Izlasīju jūsu apkopojumu par iedzīvotāju rosinājumiem 2022. gada budžetam. Izskatās, ka novada iedzīvotājus tieši tāpat kā novada pašvaldību nesatrauc sociālās jomas attīstība. Varbūt jūs, kā biedrība, ar laiku varu vērst savu skatu arī šajā virzienā un virzīt pārmaiņas tajā.

    Patīk

    1. Paldies par komentāru! Tik tiešām, izskatās, ka galvenās problēmas saistās tieši ar infrastruktūras trūkumu vai esošo stāvokli. Laipni aicinu pievienoties un sniegt savu pienesumu sociālajā sfērā. Neapšaubāmi, ir liela novada iedzīvotāju grupa, kurai šie jautājumi ir svarīgi, bet trūkst iespēju šos jautājumus izvirzīt dienaskārtībā.

      Patīk

Komentēt